مشکلات استفاده از هاست های ارزان و بی کیفیت

سلام به این مقاله از سیابلاگ خوش آمدید. در این مقاله با مشکلات استفاده از هاست های ارزان و بی کیفیت که این روزها تعداد بسیار زیادی از شرکت ها در حال ارائه آنها هستند آشنا خواهید شد.
در این یادداشت:
تعریف کلی از هاست به زبان ساده:
قسمت کوچکی از یک سرور مجازی با حق استفاده از منابع محدود که به کاربران اجازه می دهد فایل ها و پایگاه داده وبسایتشان را در آن بارگذاری کرده و به دامنه خود وصل کنند. شرکت های بزرگ عموما از سرور های اختصاصی با منابع بالا برای اینکار استفاده می کنند که باعث افزایش هزینه های نگهداری و البته کیفیت خدمات می شود.
هزینه ها و چالش های شرکت های میزبانی وب:
علاوه بر هزینه سرور، شرکت ارائه دهنده فضای میزبانی وب، باید لایسنس های مختلفی از قبیل لایسنس وبسرور لایت اسپید و کنترل پنل های تحت وب و حتی آنتی ویروس های سرور را به صورت سالانه پرداخت کنند. هزینه پهنای باند اضافی و فضای نگهداری نسخه پشتیبان وبسایت ها هم بر هزینه های قبلی افزوده خواهد شد. به صورت کلی میزبانی وب اگر قرارباشد به صورت حرفه ای و با کیفیت انجام شود اصلا ارزان تمام نخواهد شد! مخصوصا با وضعیت قیمت ارز و زیرساخت هایی که به صورت دلاری باید خریده شود.
پشت پرده فروش هاست های ارزان و بی کیفیت:
یکی از استراتژی هایی که در فروش هاست برای جبران هزینه ها و افزایش سود در شرکت های نامعتبر انجام می شود درواقع فروش بیش از مقدار تعریف شده یا Over Sell هستش. فرض کنید سرور شرکت ارائه دهنده فضای میزبانی در حقیقت 200 گیگابایت فضا SSD nVme داشته باشد، از این فضا می تواند به تعداد 10 عدد هاست 20 گیگابایتی بفروشد. حالا اگر بخواهد از روش Over Sell استفاده کند می تواند هرتعدادی که می خواهد هاست های 20 گیگابایتی را به فروش برساند (مثلا 50 عدد) در صورتی که روی سرور تنها 200 گیگابایت فضا وجود دارد و کاربرانی که اقدام به تهیه این هاست ها می کنند تا زمانی که شروع به بارگذاری فایل به مقدار حدود 20 گیگابایت نکنند، متوجه این کم فروشی نمی شوند. عموما کم اتفاق می افتد که یک نفر هاست 20 گیگابایتی را بصورت کامل پر کند و با توجه به قیمت بسیار پایینی که این مدل هاست ها دارند طبیعتا اگر کاربر ناراضی هم تیکتی ارسال کند، شرکت میزبان به سرعت پول پرداخت شده را به آن کاربر پس می دهد تا شکایتی صورت نگیرد.
مثال بالا تنها در رابطه با Over Sell در بحث حجم یا فضای هاستینگ بود که این مسئله در رابطه با منابع دیگر مثل قدرت پردازش، رم اختصاص داده شده به هر اکانت و… هم به شدت در هاست های ارزان قیمت دیده می شود. در حقیقت یکی از دلایلی که هاست های ارزان در اکثر موارد کند و ناپایدار هستند همین اضافه فروشی منابع است و زمانی که کاربر به سایت مراجعه می کند سرور منابع آزادی ندارد تا به وبسایت اختصاص دهد برای همین سایت کند لود می شود یا اصلا لود نمی شود!
پشتیبانی و مشکلات امنیتی از دست رفتن دیتا:
چون هزینه کمی بابت خدمات گرفته می شود، طبیعتا نیروهای کمی هم برای پشتیبانی زیرساخت وجود دارند و تیکت های پشتیبانی دیر به دیر پاسخ داده خواهند شد.
برای کاهش هزینه های نگهداری و افزایش سود، به احتمال زیاد هیچ آنتی ویروس قدرتمند و سیاست امنیتی هم در کار نخواهد بود! همچنین در متن قوانین به وضوح نوشته می شود کاربران خودشان مسئول نگهداری از دیتای سایتشان هستند پس در صورت بروز مشکلات امنیتی هم پاسخگو نخواهند بود.
مشکلات عمده دیگر در هاست های ارزان:
سرعت بارگذاری صفحات سایت در اکثر این سرویس ها به شدت کند خواهد بود و با انواع ارور های گوناگون روبرو خواهید شد. البته اگر شرکت میزبان تازه وارد باشد و مشتریان کمی داشته باشد تا زمانی که Over Sell به بیشتر از مقدار منابع سرور نرسد می تواند یک گزینه ارزان قیمت و خوب برای شروع کار شما باشد اما حتما باید به فکر یک هاست باکیفیت برای آینده وبسایتتان باشید.
خطاهای هشدار دهنده و عدم فعالسازی کامل هنگام نصب افزونه های مختلف در وردپرس هم یکی دیگر از مشکلات این هاست ها به شمار می رود. اکثر افزونه های حرفه ای وردپرسی نیاز به یک سری اکستنشن های خاص پی اچ پی دارند که ممکن است روی هاست شما فعال نباشد و درگیر ارسال تیکت و پیگیری های آن شوید.
این تنها تعدادی از مشکلاتی بود که هنگام استفاده از هاست های بیکیفیت و ارزان برای شما پیش خواهد آمد. تجربیات و نظر خودتان را در رابطه با این مسئله در بخش کامنت ها حتما به اشتراک بگذارید.