آنچه باید در مورد پادکست بدانید!

در این یادداشت:
پادکست چیست؟
همان فایلهای صوتی هستند که اصولاً به صورت مجموعهای چندتایی توسط فرد ضبط میشوند و ممکن است در شبکههای اجتماعی، وبسایت و یا سیدیهای آموزشی با مخاطبان به اشتراک گذاشته شوند.
به عبارت دیگر پادکست یک برنامه صوتی دیجیتال یا ضبط شده، مشابه برنامه رادیویی یا تلویزیونی است که میتواند از اینترنت دانلود شود تا از طریق گوشیهای موبایل مختلف قابل دسترسی باشد.
پادکست به مکان و زمان تعلق ندارد و لزوما نباید در استودیو ضبط بشود، حتی در حین قدم زدن میتوان یک پادکست ضبط کرد.
ساخت پادکست
باید برای ساخت یک پادکست گیرا و پرمخاطب وقت بگذارید و همه توجهتان را برروی محتوایی بگذارید که قرار است به شنوندگان عرضه کنید.
گام اول برای ساخت پادکست این است که شما در ابتدا موضوع خودتان را مشخص کنید یعنی فکر کنید در مورد چه موضوعی میخواهید صحبت کنید و حتی اگر لازم شد برای اینکه اطلاعات بیشتری پیدا کنید از اینترنت کمک بگیرید.
گام بعدی که شما باید برای ایجاد یک پادکست در نظر بگیرید آماده کردن تجهیزات لازم است.
موبایل
موبایل می تواند اولین وسیله برای شروع ضبط صدا باشد. کیفیت ضبط صدا در موبایل اصلا بد نیست و اگر در یک محیط آرام و با کمترین جریان انتقال هوا،با استفاده از موبایل ضبط کنید، میتوانید نتیجه بسیار خوبی از آن بگیرید.
میکروفون
یکی از مهم ترین وسیله برای شروع ساخت یک پادکست است به دلیل اینکه وظیفه بازتولید صداهایی را که در این نمایش ایجاد میکنید، بر عهده دارد.
اگر به دنبال تولید پادکست با استفاده از تنها یک میکروفون از طریق اتصال کامپیوتر هستید و نمی خواهید مبلغ زیادی هزینه کنید، میکروفون USB بهترین انتخاب میتواند باشد.
میکروفون های USB به طور کلی ارزان تر هستند و می توانند به درگاه USB رایانه شما وصل شوند.میکروفن های آنالوگ کیفیت بهتری دارند اما گران تر هستند و به تجهیزات اضافی نیز نیاز خواهید داشت.
رابط صوتی
رابط صوتی میکروفون ها را به رایانه متصل می کند.
اگر میکروفنUSB خریداری کردید به رابط صوتی احتیاجی ندارید زیرا می توان به طور مستقیم به رایانه متصل شد.
رابط صوتی،سیگنال آنالوگ را از میکروفون به سیگنال دیجیتالی تبدیل می کند که کامپیوتر می تواند از آن استفاده کند.
میکسر
اگر یک میکروفون XLR را انتخاب کرده اید،نیاز به یک میکسر نیز دارید.
وظیفهی اصلی میکسر صدا ، تجمیع ورودیها و فراهم کردن موقعیت ریکورد صدا است.اگر از میکروفن خازنی استفاده میکنید در نظر داشته باشیدکه میکسر صدا، باید ورودی تغذیه ۴۸ ولت داشته باشد.
در این مرحله با اتصال هدست به خروجی هدست میکسر صدا، مسیر ضبط پادکست مانیتور میگردد.
هدفون
هدفون امکان کنترل صدای ضبط شده را به شما می دهد.
لازم نیست برای داشتن یک میکروفن زیادی هزینه کنید،اما قطعا یک هدفون با کیفیت،صدای بهتر و با کیفیتی نیز به شما خواهد داد.
نصب یک نرم افزار ویرایش صوت
یکی دیگر از مراحل برای ساخت پادکست استفاده از نرم افزار می باشد.
قبل از اینکه پادکست خودتان را ضبط کنید و مکافات زیادی برای امتحان کردن نرمافزارهای ویرایش فایل صوتی متحمل شوید، نرم افزار مناسب را پیدا کنید.
_در اینجا به معرفی چند نرم افزار می پردازیم:
GarageBand
نرم افزاری قدرتمند برای اصلاح و ایجاد موسیقی است،این نرم افزار تنها قابل استفاده برای مک می باشد و یک کتابخانه فوق العاده از حلقههای موسیقی برای کاربران خود ایجاد کرده است. بعضی از این حلقه ها ابزارهای مجازی دارند که میتوانید آنها را ویراش کنید و ملودیهای خودتان را روی آنها قرار دهید از ویژگیهای منفی این نرم افزار این است که فاقد رابط کاربری برای میکس است و همچنین از افزونههای زیادی پشتیبانی نمیکند.
Audacity
این برنامه به دلیل رایگان بودن، پشتیبانی از cross-platform و همچنین قابلیت اجرا روی مکینتاش ،ویندوز،و لینوکس یکی از محبوبترین نرم افزارهای تولید پادکست به شمار می رود. نرمافزار Audacity مجموعهای از افکتهای دیجیتالی است که قابلیت دریافت و ارسال انواع فایلهای صوتی را دارا است.
از ویژگی های منفی این نرم افزار می توان نام برد که قابلیت Multitrack ابتدایی دارد و از forums کاربر پشتیبانی نمی کند.
Pro Tools
یکی از قوی ترین نرم افزارهای ضبط صدا در بازار می باشد. Pro Toolsتنها روی سخت افزارهای خاصی مانند Pro Hardware اجرا میشود.
از ویژگیهای منفی این نرم افزار می توان گفت که این نرم افزار،نرم افزاری حرفهای است که برای استفاده از افراد معمولی توصیه نمیشود و همچنین قیمت بالایی دارد.
Adobe Audition
یکی از بهترین شرکتهای ساخت نرم افزار Adobe است. از برنامهی AdobeAudition برای ایجاد و ترکیب صدا استفاده میشود. تمامی امکانات لازم و مناسب برای ویرایش فایلهای صوتی در این نرم افزار وجود دارد سازگاری با دیگر محصولات ادوبی از ویژگی های دیگر Adobe Audition است.
کمحجم کردن فایل MP3
در آخرین مرحله تولید و ساخت پادکست و تدوین آن، لازم است بهینهسازی را نیز مد نظر قرار بدهید. فایلهای MP3 معمولا حجم بالایی دارند.
با استفاده از نرمافزار MP3 Quality Modifier میتوانید بدون افت کیفیت صدا، حجم هر فایل صوتی با فرمت MP3 را تا ۷۰ درصد کاهش دهید. البته در مرحله تولید و پادکست مقادیر تعیین شده برای کاهش حجم بستگی به کیفیت ضبط و کیفیت کلی قسمت پادکست شما دارد. اما بهصورت کلی میتوانید با این نرمافزار رایگان بهراحتی حداقل حجم فایل MP3 خود را نصف کنید.
چند نکته:
1-هنگام نوشتن و تولید محتوا، فکر کردن در مورد نوع مخاطبی که میخواهید با کار خود نظر آنها را جلب کنید، کار درستی است.
2-اگر میخواهید جدی گرفته شوید، قسمتهای مختلف پادکست خود را به طور مرتب و پیوسته ارسال کنید
3-سعی کنید یه مکالمه رو با زبان خودتون صحبت کنید، مانندتعریف کردن یک داستان.
4-سعی کنید همیشه فاصله مناسب و ثابت رو تا میکروفن داشته باشید که حجم و شدت صدای شما تغییر نکند.
5-اگر شما صداهای اضافی رامیشنوید میکروفن هم میشنود پس جایی بی صدا را برای ضبط در داشته باشید.
6-هنگامی که پادکست خود را در سرویس میزبانی قرار دادید، ممکن است فکر کنید که کار شما تمام شده است، اما بدانید ضروری است که کار خود را تبلیغ کنید.
7-موقع ساخت پادکست به این نکته توجه کنید که به مخاطب خود چه چیزی میخواهید ارائه بدهید و معمولا چقدر زمان میبرد. سعی کنید بر روی رنج ثابت نگهش دارید.
در آخر می پردازیم به مزایای پادکست برای وبلاگ نویسان
به عنوان یک وبلاگ نویس صوتی ،پادکست برای شما مزایایی نیز دارد.
می تواند به مخاطب جدیدی برسد که پست های وبلاگ را نمی خواند
می توان به طور مؤثر از آن استفاده کرد.
تقریباً در هرجایی قابل گوش کردن است.
مصرف آن برای مخاطبان شما ساده تر است.
و اگر به نوشتن علاقه ای ندارید،احتمالاً راحت تر میتوانید از پادکست استفاده کنید.