آشنایی با مفاهیم اولیه وبسایت

طراحی وبسایت

سلام اسم من سیاوشه و اینجا وبلاگ شخصی منه. در این مقاله با شما همراه هستم تا درمورد مفاهیم اولیه برای راه اندازی وبسایت برای شما بنویسم.

برای ایجاد وبسایت در مراحل اولیه به یک سری از پیش نیاز ها احتیاج دارید. (مانند : دامنه و هاست) که در ادامه توضیح داده می شوند.

دامنه:

دامنه در واقع آدرس مستقیم وبسایت شما است. این آدرس باید برای هر وبسایت منحصر به فرد باشد تا کاربران بتوانند با استفاده از فراخوانی آن در مرورگر خود، به وبسایت شما دسترسی داشته باشند. دامنه ها پسوند های مختلفی دارند که از معروف ترین آنها میشه به ir com net org info و… اشاره کرد.

مثال: www.siteshoma.com 

در ابتدا باید یک نام دامنه که قبلا توسط شخص دیگری ثبت نشده باشد را برای وبسایتتان ثبت و خریداری کنید. همانطور که گفته شد این نام باید منحصر به فرد باشد برای همین اگر فرد دیگری از قبل نام دامنه مد نظر شما را ثبت کرده باشد شما نمی توانید آن نام را استفاده کنید.

دامنه ها بصورت سالیانه هستند و در انتهای دوره سالیانه ی آنها باید اقدام به تمدید و پرداخت هزینه ی تمدید آنها کنید. شرکت های زیادی در ایران نمایندگی ثبت دامنه های بین المللی را دارند و به راحتی با پرداخت هزینه بصورت کارت شتابی و پرداخت آنلاین شما می توانید دامنه ی دلخواه خود را سفارش داده و ثبت کنید.

 

میزبانی وب

هاست ( فضای میزبانی):

بعد از ثبت دامنه شما برای نمایش وبسایت خود یک فضای میزبانی احتیاج دارید تا فایل ها و وبسایتتان را در آنجا قرار دهید. کاربران از طریق شبکه اینترنت توسط آدرس دامنه ی شما به این فضای میزبانی متصل شده و سایت شما را مشاهده می کنند. هاست ها مشخصات و توان های متفاوتی دارند برای مثال: هاست های استارتری که برای سایت ها تازه وارد و کم بازدید استفاده می شوند و هاست های پربازدید و گران قیمت هم وجود دارند که برای سایت های با بازدید های بالا و تعداد کاربران زیاد استفاده می شوند.

یکی از مهم ترین بخش های هر وبسایتی، سرور میزبانی یا همان هاست وبسایت است. باید با توجه به میزان حجم وبسایت و بازدید ماهانه و البته نوع فعالیت وبسایت شما یک سرویس میزبانی مناسب انتخاب کنید که از سرعت و امنیت بالایی برخوردار باشد.

 

بسته به نوع سیستم مدیریت محتوایی که برای وبسایتتان استفاده می کنید، هاست ها به دو نوع ویندوزی و لینوکسی تقسیم می شوند. که هاست های ویندوزی بخاطر بحث لایسنس هایی که باید برای ویندوز سرور خریداری شوند از هزینه ی بیشتری نسبت به هاست های لینوکسی برخوردارند. اما طبق تجربه هاست های لینوکسی سریعتر هستند و امنیت بیشتری هم دارند.

در ادامه به معرفی انواع هاست ها بصورت جزئی تر میپردازیم و کاتالوگ کاملی جهت انتخاب مناسب ترین سرویس میزبانی برای شما ارایه خواهد شد.

یادداشت های یک مهندس نرم افزار که بیشتر از 10 ساله طراحی و توسعه انواع سرویس های آنلاین در بستر وبسایت و وب اپلیکیشن رو بر عهده داره. مسلط به مباحث استراتژی، سئو، امنیت و راه اندازی/پشتیبانی سرویس های زیرساخت میزبانی وب برپایه سیستم عامل لینوکس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *