2 نوع هاست فایل و دلایل استفاده از آن

سلام به سیابلاگ خوش آمدید. در این مقاله قراره اهمیت هاست فایل و دلایل استفاده از این سرویس را بررسی کنیم. بدون شک یکی از بهترین و ساده ترین راه های افزایش سرعت وبسایت استفاده از هاست فایل برای میزبانی تصاویر و فایل های دانلودی وبسایت است.
اگر بخشی از محتوای وبسایت شما را فایل ها تشکیل می دهند و یا فروشگاه فایل دارید، یکی از مهم ترین مواردی که در بازدید و فروش وبسایت شما تاثیر گذار خواهد بود سرعت لود وبسایت شماست. در این مقاله به شما کمک خواهم کرد یک وبسایت سریع و ایمن داشته باشید.
در این یادداشت:
هاست فایل چیست؟
به فضایی که فایل های دانلودی و تصاویر وبسایت شما را میزبانی می کند، هاست فایل یا هاست دانلود گفته می شود. این فضا کاملا جدا و مستقل از فضای میزبانی وبسایت شما است.
چرا باید از هاست فایل یا دانلود استفاده کنید
اگر متن قوانین و شرایط استفاده هاست های میزبانی وب را مطالعه کرده باشید قطعا می دانید میزبانی فایل و تصاویر حجیم داخل فضای میزبانی وبسایت کاملا خلاف قوانین بوده و درصورت مشاهده چنین موردی هاست شما مسدود خواهد شد! این سخت گیری به دلیل این است که اگر سرور میزبانی وبسایت درگیر ارائه فایل حجیم برای دانلود به کاربری باشد، سایت با کندی سرعت لود یا حتی قطعی برای سایر کاربران مواجه می شود. این کندی و قطعی وبسایت در هاست های اشتراکی به صورت مشترک بین تمام استفاده کنندگان (سایت های دیگر) مشترک است و تمام این سایت ها با تداخل مواجه می شوند. اگر نیاز به میزبانی و ارائه فایل دارید حتما به شما پیشنهاد می کنم با هزینه بسیار کم یک هاست فایل تهیه کنید تا دیگر نگران این تداخل ها نباشید و وبسایت شما با سریع ترین سرعت ممکن لود شود.
چه سایت هایی از هاست فایل استفاده می کنند
سایت های فروش دوره های آنلاین دانلودی، سایت های فروش فایل و به صورت کلی هر وبسایتی که محتوای آن به صورت فایل با لینک دانلود مستقیم است.
چطور یک هاست دانلود تهیه کنیم
برای تهیه هاست دانلود کافیست در هر شرکتی که فضای میزبانی وبسایت خود را تهیه کرده اید، اقدام به سفارش سرویس هاست دانلود کنید. عموما شرکت های میزبانی وب با ارسال یک تیکت مبنی بر درخواست هاست دانلود، یک فاکتور برای شما صادر کرده و عملیات کانفیگ و اتصال آن را به صورت رایگان انجام می دهند. اما در کل مراحل کار به این صورت است:
- ابتدا یک دامنه (ساب دامین) انتخاب کرده و در اولین مرحله خرید هاست آنرا وارد میکنید (بصورت مثال: dl.domain.com)
- یک پلن مثلا 10 گیگابایتی انتخاب کرده و عملیات پرداخت وجه را انجام می دهید.
- درنهایت از داخل DNS Management هاست میزبانی وبسایتتان، یک A Record برای ساب دامین dl ایجاد می کنید و IP هاست دانلود را وارد می کنید.
در این مرحله هاست دانلود شما خریداری و متصل شده است و هر فایلی که نیاز دارید را می توانید در آن قرار داده و از آدرس: dl.domain.com/filename در دسترس برای دانلود است. برای اتصال اتوماتیک به وردپرس می توانید از پلاگین های FTP Uploader استفاده کرده و رسانه وردپرس را به صورت اتوماتیک به این هاست دانلود وصل کنید. در این روش هیچ نیازی به ورود به هاست دانلود ندارید و از طریق رسانه وردپرس تمامی فایل ها به صورت اتوماتیک وارد هاست دانلود شما می شوند.
پلاگین پیشنهادی وردپرس برای هاست دانلود با FTP:
نگران نباشید اگر در مورد اتصال و نصب پلاگین یا انتخاب پلاگین FTP مشکلی داشته باشید می توانید با ارسال یک تیکت به پشتیبانی هاست خود، مراحل را به آنها واگذار کرده و از هاست دانلود خود لذت ببرید.
به دنبال راه حل های ارزانتر هستید؟
هاست دانلودی که تا این قسمت از مقاله درباره آن صحبت کردیم درواقع هاست دانلود اختصاصی است که عموما با کنترل پنل دایرکت ادمین یا حتی سی پنل ارائه می شود. اما انواع دیگری هم از هاست دانلود وجود دارد که هزینه کمتری نسبت به حجم آنها پرداخت می کنید اما محدودیت هایی دارند. از مهمترین محدودیت هایی که باید به آن اشاره کنم عدم توانایی اتصال مستقیم به وردپرس یا FTP و عدم ارائه لینک مستقیم است.
منظور از لینک غیرمستقیم این است که کاربر برای دانلود فایل ابتدا به یک صفحه وب منتقل شده و در آن صفحه تبلیغات و کد کپچا نمایش داده می شود. پس از گذر زمان حدودا 10 ثانیه ای و تکمیل کپچا، کاربر می تواند فایل را دانلود کند. در اکثر موارد اگر از زمان آخرین دانلود 1 ماه بگذرد و دانلود دیگری انجام نشود، فایل حذف می شود و مجدد باید آنرا برای کاربران خود آپلود کنید.
از سایت های محبوب در زمینه ارائه هاست دانلود اقتصادی می توان به Trainbitیا UploadBoy اشاره کرد.